May 15, 2010

Release Tension @ Cemerong, Dungun...

AWAS: INI ADALAH ENTRI YG DH BERBULAN2 LALU YG PATUT DIUPDATE


Patutnya dh lama entri ni di update, tp ats sebab xtau sebab ape, arini dgn jayanya, entri ni diupdate dgn jayanya.. Yeahh!! [sila tepuk2 ketika kiri dgn tgn kiri]

Meh nk cter skit!!

Hutan Lipur Cemerong ni, aku mmg xtau wujudnya hutan lipur ni kat Terengganu sehinggalah pd tahun lps mber aku cter pasal Cemerong ni.. siap bg tgk gmbar lg..

So, start aritu, dh berangan-rangan nk g mandi kat situ walaupun x reti berenang. Berkali2 gak bg idea kat famili n mber2 nk g sini tp dorang wat xtau je..
Lepas tu aku pun wat xtau je..

Tp tahun ni, bulan 3 baru ni dpt gak aku mjejak ke Cemerong ni atas idea sorang classmate yg bg cadangan utk piknik seblum g wat Community Service..

Pergi la ktorang dgn jayanya kat Cemerong ni...




Cemerong ni daerah Dungun rupanya.. tp jarak dri Dungun dlm 110km...
Jauhnya maybe sebab jalan tu mmg bgkang bengkok sekali yg mbuatknnya jauh dari Dungun...


~Sebelum nk masuk je kat area Cemerong ni dh nmpk Air Terjun yg indah sekali..
Mmg super excited!!~



~Ha!! nila rombongan2 yg dtg berpiknik...~



~Antara flora yg wujud di Cemerong~



~ Adanya flora, x sah pulak kalu x ada faunanya..~







~ Ape lagik, jom berendam ramai2...~
Super syok!! haha



~ Acara wajib yg mmg kna ada, BBQ~





~ Inilah rupa Air Terjun Cemerong.. memang lawo gler n mdamaikan jiwa dan raga~

Kalu sape2 yg suka berenang, tmpat ni mmg super duper best utk swin....
Kalu yg x reti swin mcm aku tgk2 n amik gmbar sudah le.. hiks~

p/s: Kepada sape2 yg x pernah dtg ke Air Terjun Cemerong ni, silalah berbuat sedemikian rupa..
ada korang kesah??

4 comments:

AkU said...

JO...2nd pic tuh air terjun ke..??
fuh...damai je..

ahmad jo said...

yep.. air terjun yg paling tinggi kat Terengganu.. [i guess]
Gmbr tu gmbr yg dizoom 10x.. hehe :)

Jom dtg Tganu!!

AkU said...

ko payung aku..hehehe..

Nino said...

uiks.. tumpang tanya weh..

nak sampai kat air terjun utk aktiviti tiruk tuh.. berapa minit jln kaki? laluan ok x?

Related Posts with Thumbnails
 
;