Dec 31, 2011 6 comments

No more 2011


Dec 27, 2011 1 comments

Back to December



** Gambar sekadar hiasan **

Perghh! Lama giler dok buka n update blog picisan ni.. Puiiiii!!!!
Disebabkan hari ni terlalu free n ada mood nak godek2 blog ni, akhirnya muncullah SEMBILAN DECEMBER yang berwajah baru sempena amik mood tahun baru yang akan tiba!! ececehh


p/s: Kepada member2 n follower2 sekalian, sila ucap selamat kembali ke dunia blogging kepada aku! wakaka..
May 16, 2011 2 comments

Novak Djokovic clinched his ninth ATP World Tour Masters 1000 crown.



World No. 2, Novak Djokovic continues to marvel after defeating World No. 1, Rafael Nadal in final match of 2011 Internazionali BNL d'Italia with 6-4, 6-4 victory.
This is four ATP Masters 1000 titles in a row. 37 wins to start the season. Four straight defeats of his main rival Rafael Nadal. Could things possibly get any better for Novak Djokovic?



good job Nole!

0 comments

Maria Sharapova captured the biggest clay court title




Maria Sharapova defeats Sam Stosur 6-2, 6-4 and wins the 2011 Internazionali BNL d'Italia! Incredible display from the three-time Grand Slam champion. Stosur played into her hands with her kick-service but Sharapova was on top form today, despite the cold, windy conditions and the delay. She's a threat at the French, and if she wins there, she will have complete her career Grand Slam.

What a prospect!





Apr 17, 2011 3 comments

Aduhhhh! Ciannyer dia~



Perghh! Speechless jap ble tgk pic ni yg di tag kat Fb oleh kak ipar aku aritu..
Kenapa boleh jadi mcm ni ni?? adusshhh...!

Muhd Farish Putra, anak abg ni ter'accident' ngn ibunya.. jatuh motor disebabkan orang tua yg drive keter.. Sabor je la~

Kelmarin dah g melawat beliau... Rupa2nya, dah sembuh dah.. Ok je.. sihat walafiat dah.. Mujurlah x ada ape2 yg teruk jd kat Putra ngn ibunya..
Alhamdulillah..

p/s: biasalah kalau di jalan raya, kalau orang tak langgar kita, kita pulak yg langgar orang.. Walaupun dah cermat sekali mana pun, bila benda dah nak tetap akn jadi..

Apr 8, 2011 8 comments

Bruno Mars Live In Malaysia...



Mood sekarang tgh kecewa sbb tak leh join tgk Bruno Mars buat konsert live in Malaysia.. Damn! ari ahad ni, 10 April 2011 di PWTC! I wish I'll be there but it's just dream. *sigh! Minat giler kot dgn lagu2 dia... Bruno Mars ni memang talented person.. Boleh buat lagu n boleh nyanyi.. Suara dia mmg best, lain dari yg lain.. Mmg melepas la tak boleh join konsert dia kat Malaysia ni. Teringin nk dgr dia nyanyi live lagu Just The Way You Are, Grenade, Talking To The Moon & Who Is??

p/s: Ada sape2 kat sini yang pergi tgk konsert ni tak?? Nanti share2 la gmbr n video yek :D

Mar 4, 2011 1 comments

Hari-hari checked in dgn Foursquare...


Sekali pandang korang tau tak ape lambang cikadak ni?? Kalau yg pakai smart phone tu konpem familiar giler dgn cikadak ni an? Yang tak tau, meh sini aku nak bgtau...

Cikadak ni dipanggil Foursquare.com.. Kegunaan benda ni sbgai application utk kita checked-in kat tempat mana2 yang kita singgah... Senang member2 nak usha2 kita ada kat mana.... Tak faham?? aku pun x faham!! 

Lagi nak mudah, korang masuk Foursquare.com pahtu registered.. Tak ada smart pun x ape.. korang boleh check in guna Foursquare Mobile kat laptop.. Main2 n biasakan diri je dulu..
nanti dah ada smart phone baru leh guna puas2..

Sejak 2menjak ni, aku dah terjebak dalam kancah yg dibawa cikadakk ni... Dah jadi addicted pulakk.. Tak tau aku nape sbbnya,..

Foursquare ni pun boleh di ping kat Twitter.com & Facebook.com.. mber2 kat Fb n Twitter senang la member2 nk detect korang kat mana... Bila korang selalu checked-in, korang akan dpt bagde n point... paling best, bila jadi mayor kat tempat tu.... boleh lumba2 dgn mber2

Aku start main application ni pun sbb terikut dgn housemates... mana2 pergi je, mesti nk checked-in... Lagi best bila sorang tu dpt rampas mayor yg sorang lagi... 
Muka tak puas ati mmg x boleh blah!


Yang dah ada Foursquare tu ape lagi, add me as ur friend deh...

Jan 30, 2011 2 comments

Japan won AFC Asian Cup 2011

 

 Japan's football team be a winner of AFC Asian Cup 2011 after beat Australia team by 1-0.



Congrats to Japan's football team.
Jan 29, 2011 0 comments

Australian Open 2011 Women's Single Championship



Finally, Kim Clijsters claims her 1st title ever, Australian Open 2011 Women Championship after beating Li Na, 3-6, 6-3, 6-3.. 
congrats Kim!


1 comments

I'm back!

Perghhhhhhhhh... dh bersawang, berhabuk, dan ber ber lain-lain lagi blog aku ni.. adoiiii....!
Tak bertanggungjawab betul aku ni, biarkan blog ni kegersangan di lautan sepi.... Sepi mung!!!
Memang dah lama x da update kat sini kan, pelajar bertauliah kan, nk wat mcm mana..
Bukan sibuk study pun, tp laptop la jd boundary nya, baiki2 pun rosak jugak, tensyen aku!!!!
Ni bila kat umah ni, boleh la nk mengupdate pun... Hehe.
Ha, aku dh buat come back ni, jaga2 la semua blogger, nanti aku dtg serang blog korang yek..
Btw, thanks pd yg sudi singgah n follow blog ni walaupun tak ada update.. ;)

p/s : Selamat becuti utk sape2 yg tgh bercuti skrg ni, n sape yg x cuti tu buat2 cuti dah la. hehe. :D

See yaw!!


Jan 2, 2011 10 comments

Rumah kata pergi, kampus kata mari....

~bye-bye rumah................~

Aiyakkk!! Dah abes dah cuti.... Dah tiba masanya aku blah dari rumah yg tercinta ni.. hadoiii.... Tak puas lagi cuti ni... tapi tak pe la.. kena pergi jugakk, ada sape2 kisah ke aku ni x puas cuti Member2 pun dah bising dah, aku tak sampai2 lagi, rindu la tu ahaks... malas betul aku nak pergiii... ngeh3.. Esok dah start blaja dah, patutnya hari ini, nasib la Terengganu postpone cuti bola.. boleh gak merasa cuti.. hahaha.. Ok la... selamat kembali belajar utk diri sendiri.. no more main2,, ni sem last dah blaja, kena wat betul2... 
Wish me gud luck n all the best yaw!!
Jan 1, 2011 3 comments

Tevez Missed Penalty Too :))


Kahkahkahkahkah!!! :))
Carloz Teves pun nak missed penalty jugak...
pada minit yg 37 time lawan Blackpool tadi..
Syabas....!
baru je tadi Odemwingie termissed penalty lawan M.U td
Xpe la.. City tengah leading gak tu... 



p/s: dengki ngan Firman Utina ke??? haha!
5 comments

Odemwingie Missed Penalty!


Miahahahaha!!!!
Boleh pulak ko termissed penalty yang penting masa minit yg 63 tu...
Bagus la ko ni!! 

Thumb's Up!




p/s: kalaulah penalty tu masuk, tak ke kalah Manchester United malam ni? Oh! Tidakk....
6 comments

2010, time to say goodbye... 2011, we welcome you!


Related Posts with Thumbnails
 
;