May 3, 2009

Sedapnyer Mandi Kat Lata Tembakah, Besut




Fuh!! Dah lama betul aku x pegi berendam kat air terjun or hutan lipur... Sekali sekala mereleasekan tensen best jugak, kebetulan pula member aku yg sorang ni ajak temankan dia pegi kenduri kawen kawan dia kat Besut.. Apa lagi, terus plan g mandi alang2 dah sampai .. Mula2 kitaorang plan nk pegi La Hot Spring sebab aku yg beria2 nk g sana coz aku xpenah pun menjejak kaki kat La Hot Spring tu, nak la merasa jugak menjejak kaki kat sana... (sekilas pandang, kedengaran mcm jejak kasih pulak kan?!!..) Tp dengan secara tiba2 plan itu berubah ke arah yg lain iaitu Lata Belatan.. lame jugak x pegi sana..( last pegi sana time kecik2 dulu... innocent gtu..) Nk pegi ke Lata Belatan tu, aku dgn member aku yg sorang ni x kenal pun jalan nk pegi sana, so, terpaksa la follow signboard yg berwarna coklet kat tepi jalan tu... follow punya follow, selepas melepasi signboard (yg menujukkan arah Lata Belatan) yang ke-3 (kalu x silap..) terus sentap jap... Pastu kita org tertanya2, mane signboard yg seterusnya??? Selepas tidak menjumpai jugak signboard tersebut, kita orang dgn sepantas kilatnya mengU-Turnkan balik arah kami dan terus menuju ke Lata Tembakah... fuh!! susah jugak nk cri jalan ke lata tersebut... Selepas menjumpai jalan yg teramatlah benar sangat, sampailah kita org kat Lata Tembakah... (sampai jugak akhirnya walaupun hari sudah petanggg..)



{ Signboard ke Lata Tembakah }




{ Sedikit informasi mengenai Lata Tembakah }



{ Posing kat jambatan gantung }



{ Berjungle trackking utk ke air terjun tingkat 5}
~ fuh!! very the berangan ~



{ Panorama indah di air terjun tingkat 1 }



{ Melawan arus air terjun.. BEST SIOTTT!!! }



{ Sejuk mata memandang.. }



{ Keindahan air terjun }



{ Landing atas batu yg dilimpahi air.. So cool.. }



{ Baik punya posing.. hehe.. }



{ Alamak!!! ada buaya.. larikkkk...}



{ Last frame sebelum balik.. hehe.. }



{ On da way balik baru aku sedar jauhnya perjalanan ke air terjun tingkat 5 itu... }



5 comments:

Live as Homosapiens said...

best dier mandi air terjun...nk manid gokkk

ahmad joe said...

X payahlah... mandi je air paip ujan kat bilik mandi umah tu.. hehe

Cik AniS GalaxY said...

bestnya latah tembakah..
pas nie jgn lupa ajak anis ek...huhuhu

ahmad joe said...

boleh saje... jo jd pemandu pelancong xpe buat seketika.. hehe

Eri said...

cantik gambar ngan viva tu....gmbr pemandangan dia je...orgnya?emmmmm, ok la...hehe

Related Posts with Thumbnails
 
;