Jul 12, 2009

Danish Lagi...



Ermm... (mud tgh sedih..) :(
Mulanya pada hari Ahad, 05/07/09, Danish sudah dibenarkan pulang ke rumah selepas beberapa hari duk hospital tp dgn syarat kena dtg pepagi setiap hari utk cuci kesan melecur tu.. Ingatkan dah Ok tp rupanya2 tidak, sel kulit yg melecur tu telah masak, mati dan x akan tumbuh lg kulit yg baru.. So, kena buatlah operation secepat yang mungkin:(
Pada 08/07/09 iaitu hari Rabu, Danish kena tahan semula kat wad utk menjalani pembedahan utk menggantikan sel kulit yg mati kat tangan dan tapak tangan Danish pada hari Khamis, 09/07/09.. ( Sama dgn tarikh lahir my sayang.. lalala..). Untuk menggantikan sel kulit yg telah mati tu, Doktor pakar mengambil sedikit kulit kat paha Danish utk ditampal kat tangan dia tu..



Waktu operate sekitar pukul 9 pagi dan alhamdulillah pukul 11 lebih2, selesai dan selamat.. :)

Sedikit info :

1) Balutan di kaki = tersimpan sebatang jarum selepas Doktor mengambil darah dan wayar tu utk masukkan air dalam badan Danish.

2) Balutan kat peha = Kulit pehanya diambil utk ditampal kat tangan

3) Balutan kat tangan = Tempat yang terkena seterika panas

4) Besi kat jari = Untuk memastikan kulit yg ditampal tidak "lari" kedudukannya..



Danish yang masih lagi bawah pengaruh ubat tidur..



Kelihatan besi yang tertusuk di jari Danish.. Benda yg berwarna kuning tu x sampai pun 24 jam melekat kat tangan dia coz malam tu dia bgun dia cabut benda kuning tu.. Nurse cakap, " Xdok lagi budak berani buang benda kuning ni, nampok sangat la dia kuat semangat n buas yg amatsss.."

Well, Danish dah beransur pulih dan tunggu masa je utk buang besi kat tangan dan utk buka jahitan di tangan dan peha.. Harap2, segalanya berjalan lancar :)





AWAS!!!! BERHATI-HATI DENGAN SETERIKA KAT RUMAH ANDA
pesanan ikhlas dari pihak penaja

3 comments:

Sofi said...

hohohoho semoga cepat2 sembuh ya

Mr.Homosapiensz said...

hehehe~
"my sayang" dia yer....

saper ler secret "sayang" tu...

p/s : harp danish cpt sembuh....jgn nakal2.jangan serabut2 lak...

yet my last said...

huhuhu cian danish, baru kecik2 lg da kena operate wuah wuah...T_T
Wish danish get well sooner

Related Posts with Thumbnails
 
;