Nov 16, 2009

Sabah Bah.... [Part 7]

16 October 2009

Trip to Kundasang, Sabah
(kaki gunung Kinabalu..)



Lepas je check-out Tune Hotel, dalam time tghri tu ktorg pergi ke Kundasang bersama penunjuk arah ktorg, Zana (bakal menantu mak long..) n sepupunya,,
Jauh gak jarak Kundasang dari KK.. 1 jam lebih gak asenya...
Jalan nk g Kundasang sgt2 la mcabar jiwa n raga coz berbengkang bengkok sekali..
Nasib x muntah dara.. opps..!! darah la ngek..
Kundasang ni mcm Comeron Highland agaknya, tmpatnya sejuk wpun ada cahaya matahari..
Ada jual sayur mayur, buah-buah n bunga2...
Tgk la gmbo kt bawah, itu le suasana kt Kundasang tu..
Ada mcm Comeron Highland ke??









Boleh ke sepupu aku leh teramik plastik sayur yg org punya.. Magkuk tul.. hahaha

Lepas je abes sgah kt Kundasang tu, ktorg g kat Poring Hotsprings.. Jauh gak, dlm 30 minit dari Kundasang..
Xpe la jauh pun, susah dh nk dtg lain kali...













~ 1st time g kolam air panas.. gler panas..~









~ Mesej yg penuh bermakna ~





~ buat mcm tangga kt umah sendiri... ~







Lepas balik dari Poring, singgah la sekejap kat Kinabalu park..
ujan pulok dtg, rosak abes pemandangan,,,

























Hujan sikit je, tp kabut melampau2.. Sejuk gler.. mcm kt overseas pulak.. Terasa pergi Londong je.. huhu



Malam pulok melepak kat bdr KK.. gler, bru je kul 9 lebih2 dekat pukul 10 mlm, jlan2 utama dh lengang.. mane dorang pergi ek?????


p/s : baru terasa hepi sikit.. ekeke.. nk balik tganu doh esok.. :D

2 comments:

Mr.Homosapiensz said...

macam seronok jer suasana alam sana...huhu...

ahmad jo said...

mmg sonok pun..
GOJES!!! Hiks~

Related Posts with Thumbnails
 
;