Mar 4, 2011

Hari-hari checked in dgn Foursquare...


Sekali pandang korang tau tak ape lambang cikadak ni?? Kalau yg pakai smart phone tu konpem familiar giler dgn cikadak ni an? Yang tak tau, meh sini aku nak bgtau...

Cikadak ni dipanggil Foursquare.com.. Kegunaan benda ni sbgai application utk kita checked-in kat tempat mana2 yang kita singgah... Senang member2 nak usha2 kita ada kat mana.... Tak faham?? aku pun x faham!! 

Lagi nak mudah, korang masuk Foursquare.com pahtu registered.. Tak ada smart pun x ape.. korang boleh check in guna Foursquare Mobile kat laptop.. Main2 n biasakan diri je dulu..
nanti dah ada smart phone baru leh guna puas2..

Sejak 2menjak ni, aku dah terjebak dalam kancah yg dibawa cikadakk ni... Dah jadi addicted pulakk.. Tak tau aku nape sbbnya,..

Foursquare ni pun boleh di ping kat Twitter.com & Facebook.com.. mber2 kat Fb n Twitter senang la member2 nk detect korang kat mana... Bila korang selalu checked-in, korang akan dpt bagde n point... paling best, bila jadi mayor kat tempat tu.... boleh lumba2 dgn mber2

Aku start main application ni pun sbb terikut dgn housemates... mana2 pergi je, mesti nk checked-in... Lagi best bila sorang tu dpt rampas mayor yg sorang lagi... 
Muka tak puas ati mmg x boleh blah!


Yang dah ada Foursquare tu ape lagi, add me as ur friend deh...

1 comments:

ubi said...

dalam fb pun rasanya ada kan...setiap tempat yg kita pegi akan di publish di fb...kalau x silaplah

Related Posts with Thumbnails
 
;