Oct 31, 2009

Sabah Bah.... [Part 5]

14 October 2009

Philippines' Market


Hari ni, ktorg mghabiskan masa kat Philippines' Market, Kota Kinabalu.. Jarak antara 1Borneo dgn Philippines' Market ni jauh gak dlm lebih kurang setengah jam perjalanan dgn menaiki bus shuttle free 1Borneo..
Apa yg ada kat Philippines' Market ni ek??

Mcm2 ada kot tp lebih byk brg2 dari batu2 kristal dan permata, mutiara, handycraft, ikan2 masin+kering, ikan terubuk n mcm2 lgik..
Pasar ni dkat sgt2 dengan laut, xtau laut ape, maybe Laut China Selatan kot... tp lautnya mmg cun gler, terasa mcm kat pulau je..





~ Ni lebih kurang mcm pintu gerbang nk masuk dlm Philippines' Market..~










~ Ni la rupa waterfront dorang.. Mcm Pulau kambing kat Tganu dok?? hehe.. ~
Kat depan ktorg ni ada deretan kedai makan tp most of them serve non-halal food n beverages..
So yerk!!





~ Ni pulok time shopping kat dlm Philippines' Market..~

Time ni jugak aku terasa nk balik Tganu cepat2.. Bosan dowh..!! Aku mmg xbleh blah kalu shopping kat pasar, even Pasar Payang pun aku jarang pergi seumur idup ak, n pasar malam kat kmpung tu pun kalu time nk makan Yong Tau Fu je.. huhu Tp kalu pasar bundle, hari2 xpe... ekeke Lepas mgrib tu ktorg dinner kat pasar ikan bakar.. kalu dtg makan sini terasa mcm pergi kenduri kahwin.. tempat makannya saling x tumpah mcm tmpat mkn kat kenduri kahwin..



~ Name je ikan bakar pdhal dorang panggang je ikan2 n seafud2 kat sini tp harga dia bolehlah,,, lebih murah dari kat semenanjung.. ~

Align Left


~ Kalu korang nk tau, udang kara kat depan ni harganya dlm RM70/sekor... GILER!!!! ~











Walaupun just makan nasi putih dgn ikan bakar cecah air asam tetap terasa sedap bcoz of perut dh lapar yg amat.. Maybe... Sampaikan lupa nk snap gmbo time tgh makan2, tu la, time makan x hengat dunia dh.. haha Ikan yg ktorg pegang tu ikan merah namanya,(my peberet ikan), hrga katsini RM15/sekor p kalu kat Tganu hrganya RM20++/kilo.. Bapak mahal!!


p/s : Nasiblah masih ada lagi kepala ikan merah tu, bolehlah ajak posing maut sekali..

3 comments:

Syafiqah said...

miahahaa..sonoknye kamu! :))

ahmad jo said...

sekali sekala berseronok..
dua kali dua kala kannn....
hiks~

Afzainizam said...

salam dari kami http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

sorry lama tak datang sni... sibuk...

dah lama dah cuba try singgah blog ko ni tapi tak leh..apasal ye

ape pun selamat bercuti... bestnya gi sabah... tak naik gunung kinabalu ke... nampaknya shopping satu family lah nampaknya.... ayoh gi sabah ye....

Related Posts with Thumbnails
 
;