Jul 18, 2009 2 comments

Special Gift From My Beloved Friend

Thanks Mal coz bagi seluor pendek n sapu tangan batik ni.. Lawo!!!

Ni 1st Jo boleh seluor pendek batik.. hehe..

Balik umoh je terus pakai.. hahaha



~ FRONT~



~BACK~



~ SAPU TANGAN~

Sekali lagi, thanks a lot Mal n famili utk seluor pendek n sapu tangan batik ni..
God bless u ;-)
Jul 17, 2009 3 comments

Congrats Ikmal a.k.a Mr. Homosapiensz ;)



Tahniah Mal coz dah grad Degree in Biology (Science Marine). Cayalah!!!
Thanks a lot coz jemput Jo dtg ke majlis konvokesyen.. Hepi je tgk org berkonvo.. hehe...
Jo ble lagi???????? Xtau la!! Masih terhegeh2 dgn diplomanya.. ahaks

Btw, harap2 dpt peluang pekerjaan yg menjamin masa depan :)
Congrats 1000x tuk Mal..

p/s: Thanks Sofi for the pic
Jul 12, 2009 3 comments

Danish Lagi...



Ermm... (mud tgh sedih..) :(
Mulanya pada hari Ahad, 05/07/09, Danish sudah dibenarkan pulang ke rumah selepas beberapa hari duk hospital tp dgn syarat kena dtg pepagi setiap hari utk cuci kesan melecur tu.. Ingatkan dah Ok tp rupanya2 tidak, sel kulit yg melecur tu telah masak, mati dan x akan tumbuh lg kulit yg baru.. So, kena buatlah operation secepat yang mungkin:(
Pada 08/07/09 iaitu hari Rabu, Danish kena tahan semula kat wad utk menjalani pembedahan utk menggantikan sel kulit yg mati kat tangan dan tapak tangan Danish pada hari Khamis, 09/07/09.. ( Sama dgn tarikh lahir my sayang.. lalala..). Untuk menggantikan sel kulit yg telah mati tu, Doktor pakar mengambil sedikit kulit kat paha Danish utk ditampal kat tangan dia tu..



Waktu operate sekitar pukul 9 pagi dan alhamdulillah pukul 11 lebih2, selesai dan selamat.. :)

Sedikit info :

1) Balutan di kaki = tersimpan sebatang jarum selepas Doktor mengambil darah dan wayar tu utk masukkan air dalam badan Danish.

2) Balutan kat peha = Kulit pehanya diambil utk ditampal kat tangan

3) Balutan kat tangan = Tempat yang terkena seterika panas

4) Besi kat jari = Untuk memastikan kulit yg ditampal tidak "lari" kedudukannya..



Danish yang masih lagi bawah pengaruh ubat tidur..



Kelihatan besi yang tertusuk di jari Danish.. Benda yg berwarna kuning tu x sampai pun 24 jam melekat kat tangan dia coz malam tu dia bgun dia cabut benda kuning tu.. Nurse cakap, " Xdok lagi budak berani buang benda kuning ni, nampok sangat la dia kuat semangat n buas yg amatsss.."

Well, Danish dah beransur pulih dan tunggu masa je utk buang besi kat tangan dan utk buka jahitan di tangan dan peha.. Harap2, segalanya berjalan lancar :)





AWAS!!!! BERHATI-HATI DENGAN SETERIKA KAT RUMAH ANDA
pesanan ikhlas dari pihak penaja
Jul 4, 2009 2 comments

Danish Oh Danish....



Namanya Muhammad Syahrizal Danish bin Shamsudin.. Anak bongsu dari 3 beradik.. Baru je berumur 1 tahun 3 bulan. Agak cute n manja dgn aku n org2 yg dia kenal.. hehehe.. Danish ni anak kakak aku dan sah2 lah dia ni anak sedara aku.. Ramai org cakap muka aku sama dgn dia n org ingat dia adik aku. Tp lagi parah ada yg kata itu anak aku..!! Aku blum kawin lagi, bini pun pun xda.. huhu.. Ape2 pun ak hepi sokmo bila ada Danish.. ;)

Minggu lepas kita org pergi mandi manda kat Pantai Batu Rakit selepas idea itu datangnya dari abg si Danish iaitu Muzairi namanya.. Semua kata Ok, so kita org pegi la dgn gigihnya... Sampai je sana terus si Danish ni meronta2 utk dilepaskan lalu berlari2 ke pantai. Kononnya nak terjun dalam air padahal baru je 2, 3 langkah berlari dah jatuh bedebok.. haha.. Tp xpe, danish x putus asa, dia bangun dan terus berlari lalu disambar abahnya..

Melihatkan org ramai yg sedang mandi kat pantai tu, lagilah membuatkan Danish teruja utk mandi.. Apa lagi, tanpa membuang masa terus kitaorg terjun pantai tu.. Ni nk share skit pic2 kat pantai tu...



~ Feveret Danish : Bermain pasir.. hish2.. ~



~ Meh sini gogel tu, adik nk berenang jugak ~



~ Cutest pose ~



~ Jom naik... ~

video

~ Video : Riang Ria Danish ~


Selang je beberapa hari selepas itu, kitaorg dikejutkan dgn berita Danish masuk wad kat hospital.. Sedih2.. Ingatkan deman ke ape ke, rupanya terkena seterika panas.. aduss.. kesiannya.. tersendu aku dibuatnya... Tp apakan daya, benda dah terjadi.. Budak sekecil ini terpaksa menanggung kesakitan yg teramat ni.. Dokter terpaksa menahan Danish utk beberapa hari yg lama, minima 4 hari doktor kata.. Ni pic Danish kat hospital :(



~ Get well soon bebeh.. ~



~ Jangan buas lagi tau ~



~ Seboleh2nya aku nak ganti je duk kat tempat dia ni.. :( ~


THE END
Related Posts with Thumbnails
 
;