Nov 29, 2009 0 comments

Suatu Hari Di Aidil Adha

Satu gambar membawa 1001 makna yg tersirat...

Biarlah gambar-gambar ini berbicara sendiri...


















SALAM AIDILADHA UTK SEMUA

HAYATILAH ERTI PENGORBANAN YG SEBENAR...
Nov 27, 2009 0 comments

SALAM AIDILADHA 2009M/1430H



SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...

SELAMAT HARI RAYA KORBAN...

SELAMAT HARI RAYA HAJI...

Nov 26, 2009 1 comments

Kegilaan Terbaharu :D



Ini le kegilaan aku yg terbaharu, Farmville @ Facebook... hehe.. Baru je berjinak2 utk bercucuk tanam.. Gambar kat ats tu gmbar ladang aku.. Bercambar war skali tp xpe, aku tgh gigih merenovate ladang aku ni.. So, korang tgu ape lagi, cpt2 le add aku kat Facebook tu n join aku bercucuk tanam.. Heh2..

C u there..

Nov 23, 2009 2 comments

Kisah Ibu & Anak Perempuannya...



Tengahari td tgh duk usha2 internet dlm bilik tetiba terdengar le suara seorang ibu, 30-an yg memanggil anaknya, 4 or 5 tahun, yg tgh syok duk main air.. Almaklum le, ujan2 ni byk le air bertakung... Rasenya org luor kot klu ikut cara percakapan dorang.. Ibu n anaknya ni dtg kenduri jiran aku rasenya..
Anknya itu mmg sungguh degil.. Ikuti le diolang dua beranak tu:

Ibu : Janganlah main jauh2, dekat2 sini sudahle...

Anak : (senyap je kot, xdgr suara pun)

*****************************************************************

X lame lps tu terpikat betul la aku kt diolag ni:-

Ibunya : Tengok tu, selalu je isap jari.. Berapa kali lah nk larang...

Anaknya : Biarlah.. Ni kan jari adik, bukan jari Mama pun..


Matilerwwwwww....
Kecik2 lg dh pndai melawan, besar nanti mcm mne le??!!



p/s: Gelepor aku duk suka sorg2 dlm bilik... Kah kah kah..

2 comments

Hepi Birthday To My Nephew

Hepi bezday to Mukhriz
8 tahun dah..
23 Nov...
&
Hepi belated bezday to Muzeri
6 tahun..
3 Nov..





Moga2 bertambah le berat badan korang sokmo yek!!!

Uncle sayang korang wpun korang ni sentiasa le membuat uncle sentiasa bertekanan perasaan, menaikkan tekanan darah uncle, dan selalu je buat uncle stress ble korang ada...

Uncle tetap sayang korang sampai kiamat!!!



Nov 22, 2009 2 comments

Oh, Tidak.....!!!



Oh, tidak...!!
INI BETUL-BETUL MELAMPAU....!!!

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/





Agak ketara kenaikan ini... Hmmm...
Makan Tido Makan Tido...

Inilah hasilnya...
Gempaq no??!!!

2 comments

Rosy's Bday

Hepi Bday C..
Dah 22 tahun dh..
21 November..
Moga2 panjang umur n dimurahkan rezeki sokmo..
Moga2 juga apa yg diinginkn tercapai..



~ Bday Gurl... ~



~ Thanks le ajak Jo join sekali makan2 kat McD ptg maren.. (21 Nov. 09)... Ujan2 pun sgup je redah, heh2..~



~ Inilah sahabatku yg baik hati.. ~
Nov 20, 2009 2 comments

Setahun sudah berlalu...

20, 21, & 22 November 2008

Trip to JOHOR

Sesaja wat posting ni.. Tingat pulok saat2 g Johor dgn mber2 tahun lepas. Pejam celik pejam celik setahun dah... Trip ke Johor ni mmg x bleh nk dilupakn bcoz masa yg di amik utk sampai JB dari KT lebih dri 12 jam.. Gler lama!!
Mana x lame, berenti situ berenti sini..
Ktorg ni xpe la, yg kesiannya kat driver bus.. Huhu

Trip ni diilhamkan oleh saudara pengerusi Bizkit, maybe dia nk suh knal tmpat dia kot sbb dia ni org Johor.. Tp xpe, free je tmbang..
Ape yg xbleh blah ialah time nk makan.. Mmg susah,, Org JB kn rmai cina, so kna le berhati2 klu nk mkn.. Kdai makan Melayu mmg payah nk jumpa..
Ke mana Melayu JB pergi???
Yg ada pun kdai Mamak tp halal n bersih ke??

Aku xtau ape motif sbnarnya singgah kat UiTM johor ni.. Ingatkn ada plan ape2 ka sini pdahal lepas solat erus blah g JB.. Huhu..





Tp xpe le, leh gak knal dgn UiTM Johor tu.. Klu dp belajar sini merana le hidup.. Duk dlm hutan kelapa sawit lak tu.. Hoho..



~ Didepan hotel penginapan ktorg, Hotel Crystal... ~



~ Dalam bus, otw g jalan2 kat bdr JB. ~



~ Saat sampai kat Plaza Angsana, JB.. ~



~ Ni kaki lima Plaza Angsana.. ~



~ Dalam Plaza Angsana.. ~



~ Gmbar ni aku kelihatan mcm budak2 sekoloh je.. Nape ek?? ~









~ Dinner time kat Anjung Warisan, JB... ~

Anjung Warisan ni kalu x silap tmpat Anita n Eton yg sengal tu bekerja dlm citer Dunia Anita kn??

Lepas mkn je terus pecut ke Danga Bay..








~ Tingin nk naik kuda,,, Calooww beteee... ~


Ok.. Sekian saje.. Byk lg pic tp lupa nk copy dgn mber2...
0 comments

Novak Djokovic wins Paris Master

PARIS - Third-seeded Novak Djokovic scrambled to a 6-2, 5-7, 7-6 (3) victory over local favorite Gael Monfils on Sunday to win the Paris Masters for the first time.

The victory gave Djokovic back-to-back ATP Tour titles after his win over top-ranked Roger Federer in the Swiss Indoors final last Sunday.

The third-ranked Djokovic also beat World No. 2 Rafael Nadal in the semifinals in Paris and will be a strong favorite when he'll try to defend his title at the eight-man ATP World Tour Finals from Nov. 22-29 in London.

Source: Nola.com





Nov 19, 2009 2 comments

Sabah Bah.... [Part Finale]

17 October 2009

Back to KL to Kemaman to KT...


Yeay!! da boleh balik da.... Pg2 lg dh siap2 g nk balik.. X sabar weh!!!
Flight ktorg sepatutnya kul 1045, kn main lg awl masing2 smpai, last2 flight delayed 2 jam..
Mangkuk ayun tol!! Tp xpe, dpt kupon mkn rm15 sorang..





~ Bgmbar dgn famili angkat sepupu aku yg baik ati.. TQVM :) ~



~ Ni time check-in.. Muka stress gler cz flight delayed... ~



~ Yeay!! Ktorang pilih McD.. ~



~ Lepak2 smbil tgu kul 12.. Nk gelas free weh!!! ~



~ Sesi merampas bubur ayam McD dri nenek aku... Laporww2 ~



~ Time cek imegresen.. Flight delayed lg 1/2 jam.. Huk3.. ~



~ melepak kat dewan pelepasan.. lame bebeno menuggu.. busan!! ~





~ Akhirnya........... ~



~ Sempat lgik snap pic time kpl tbg berlepas.. Hiks~



~ Sejam dlm flight dpt mkn free lg.. Best3 ~


~ Antara hidangan yg disediakan,,, I LIKE MAKAN!!! ~







~ Best naik flight siang hari, dpt tgk benda yg kta payah nk nmpak setiap hari... ~



~ Ingtakn kat mana, rupa2nya dh sampai Sepang.. Yeah!!! ~

Smpai je KLIA, pungut beg pastu terus tergesa2 crik kaunter tiket ERT.. Setengah jam kemudian smpai KL Sentral n than dijemput some1 terus balik Kemaman dgn beliau..
Sampai Kemaman, stay kt umah abg cik jap.. Pg esok dlm kul 9 otw balik KT dgn bus Thong Aik yg disebut To'ik.. ekeke...

Selamat le aku smpai kt umah.. N then nmpk le buku2 n nota2 Researh dgn Eco Mesia duk tersenyum2 kt aku :)

Ada test esk weh, study2!!!!
Related Posts with Thumbnails
 
;