Aug 19, 2009

JOM JALAN2 D' TAMAN HAIWAN EKSOTIK @ PESTA TERENGGANU 2009

SILA TEPUK TANGAN BERAMAI-RAMAI SEBELUM MEMBACA ENTRI INI



~LEPAP LEPAP LEPAP~

~Bcoz Jo dah pandai beradobe photoshop.. Hehehe
Thanks to Ikmal yg x jemu mengajor.. Hahaha

Entri ini sebenarnya dh lama nk buat tp terpaksa postpone seketika kerana x ingat, n x sempat n mcm2 lh.. Boleh??
Pada 11/08/2009, (itupun kalu x silap), aku, Ikmal n his family kuor jalan2. Ktaorg decide pergi ke Pesta Terengganu kat TER Kuala Ibai. Sampai je kat sana jalan2, pusing2!! Arghh..!! bosan! Lgsung xada ape2 yg menarik.. Huhu
Lepas puas berjalan2, adik Ikmal iaitu Syafiq nak masuk kat Taman Haiwan Eksotik kat situ.. Kitaorg pun masuk r tanpa ditemani ibunya.. Hehee
Ni yg aku malas ni, nk masuk kena bayor RM3 utk adult n RM2 utk children. Huh!

Apabila masuk je dalam ternampaklah makhluk2 eksotik lg menggelikan ini.. eeeyerrrkk!!



~ULAR-ULARAN~



~Kuarga Kura-Kura... X ingat ape nama.. Hehhe~



~Xtau ape kenama n species.. haha~



~Keluarga burung~
p/s : Tingat kat kisah Joe n burungnya yg terlepas time cls ACC sem2 yg lepas. Haha

Perbualan senyap antara 3 jejaka selepas terlihat seekor burung bertenggek kat koridor tepi cls.. :~

Zena : Burung sape yg lepas tu??
Joe: xtau gok.. Ke "burung" mu na??
Sayuti: Jo, aku rase tu "burung" mu!!!
Zena: Jo!!! "Burung" mung lepas ooo..!! ( Dengan nada yg kuat!)
Joe: Sambil tersipu2 malu, tersengih je.. Bengong nye Zena

Tiba2, Puan Akhmalia tersengih2 tgk burung kat luor... Hahah

Motif cter ini??
Cubalah teka.. Haha



~Ape ke species ni???~



~Katak yg cantik, wpun geli gelemang aku nengok.. HIks~



~ The Scary Spider~




~Bergambar kenangan dgn burung antoo.. I like burung antooo... Dulu masa kecik2 pernah jugak bela.. Huhu~

p/s; Jeles dgn Syafiq yg dpt belon percuma. Aku xdapat pun.. Nak jugak!!!!!!!


~ ALALALA~

6 comments:

Mr.Homosapiensz said...

eeii..besar2 nk belon gok....

meh gi beli mydin pakat tiup byk2..

ahmad jo said...

ooyeh!!! syioknya... jom tiup belon smpai perut kembung!!!

misz A said...

joe...bnyak binatang peliharaan mu...hahaha...pah ni v adiah kt ak neh

misz A said...

joe...comey binatang peliharaan mu...hahahah...pah ni v kt ak se

ahmad jo said...

bukan setakat se je, semua pun aku sgup bg... haha

miss norafizan said...

(",)? jo...ni burung duk luar,org duk dlm ke ape???unik!! :)

Related Posts with Thumbnails
 
;