Aug 25, 2009

New template [Under construction] dan Kisah Berpuasa

Template baru lagik.. huhu.. Aku pun dh lupa dh berape kali aku tukor template blog aku ni yg masih baru lgi.. X ada ape pun, saje nk tukor, mencuba sesuatu yg baru.. hehe.. tp ni masih under construction lagi.. Sabar ye,, hehe

Ni nk cerita pasal puasa ni.. walaupun baru je empat hari je berpuasa, tapi tahap keimanan aku yg senipis kulit bawang tu teruji..


Puasa kali ini betul2 mencabar kerana cuaca kat Kuala Terengganu ni sangat2 lah panasnya...



Haus tekak beb... Selalu je terasa nk rembat air 100 Plus or Air Oren Twister..
Perggghhhh.. Gilerr ah!!




Tp ayat ni selalu x pernah aku lupa:-
"Sesungguhnya sedang berpuasa.."

Sabar je la kan.. Dgn cuaca panas yg membakar habis kalori2 di badan aku ni aku dgn selambar pergi la kuliah.. Dh tuntutan sebabgai student, kena r pergi..



Aku paling malas betul kalu nk drive or bawak moto time2 jalan tgh busy,, Wat sakit ati je..
tp nk wat gane, kena g jugak.. Huhu..






Almaklumlah r, pengguna2 jalan raya sekarang ni sungguh "berhemat tinggi"..
Kalu x mencarut dijalan raya tu bukan aku la tu..
Hahahaha.. (p/s: Sila gelak dgn cara paling jahat sekali!)



So, dibulan puasa ni amatlah mencabar bg aku utk berada di atas jalan raya tersebut.. Bimbang puasa aku sekadar sia2.. Hiks

Tp aku tetap gagahkan diriku utk menjalankan ibadah puasa agr lebih sempurna.. Huhu
Moga2 leh jadi macam Tok Guru Nik Aziz ni..





"SELAMAT BERPUASA SEMUA...!!"

4 comments:

Mr.Homosapiensz said...

lawa gak template bru ni~

p/s : puasa mmg menguji keimanan....tiada siapa tau kita ni puasa @ tidak melaikn diri sendiri, malaikat dan Allah....

ahmad jo said...

mekasih la pd someone yg tolong pilih.. ekeke

betul tu, segala yg kita buat mestilah ikhlas utk mendpt keredhaan dari-Nya..

Chem5007 said...

woit bro...lawa ar template ni. Ada lagi x template yg kira bunga2 lingkar camni?

ahmad jo said...

ada.. try al cari kat btemplates.com

Related Posts with Thumbnails
 
;