Nov 21, 2010

Kucing... TAKUT @ TAK SUKA?

Kucing??? Sape yang tak kenal kan? Kalau ada yang tak kenal, tak lama la dia tu!!


Comel kan kucing-kucing kat atas tu kan? Sweet je.. ! Kucing sape la tu??!

Entri kali ni bukan ak nak kenalkan korang dengan kucing tapi aku nak dedahkan korang pasal rahsia aku yang tak berapa nak tersimpan rapi.. Sape-sape yang rapat dengan aku confirm tahu rahsia ni. Korang nak tahu tak ni? Mesti tak nak tahu kan?? hehe..

Yang sebenarnya................ Dragon Ball ada 7 bijik kesemuanya! aku ni takut kucing!!!! Oh tidakkk!!!! huk3.. Percaya tak korang dengan ak ni??? Tolonglah percaya... hahadooii!!

Bukan takut tapi aku TAK SUKA dengan kucing. Aku pun tak tahu nape aku tak suka kucing, maybe tak ada chemistry kot aku dengan kucing.. Ceh!! Macamlah kucing tu suka sangat dengan aku!! Paling tak best, bila lepak-lepak kat kedai makan selalu je ada kucing, tu yang tak best tu. Nak3 kucing yang jenis mengada-ngada or tergedik-gedik buat manja.. Suka main gesel2 kat kaki, kan kena penyepak baru tahu... Hahadooiii!! Geli dowww!! haha.. Kat rumah aku ni memang tak pernah bela kucing, kalau ada pun kucing jiran2 tetangga.. ahaks... Tapi memang siaplah kucing tu kalau jumpa aku kat rumah. hak3. Tapi tak lah jahat sangat ak ni sampai nak seksa kucing-kucing yang cari pasal dengan aku tu. Just ringan2 je Cukup sekadar sergah, kalau ada yang degil siaplah!! hehe..


TAPI!!!!



KALAU DATANG YANG MACAM NI MACAM MANA???

MAKKKKKKKKKKKKK!!!!!
Harus!

83 comments:

cik ajaib said...

haha..same la..sy suka kucing tp xle pegang :(

My Little Diary said...

salam,
saya pun kurang gemar kucing... tapi jiran byk pulak bela kucing... sampai berak kat depan rumah saya... gerammmm

ahmad jo said...

@Cik Ajaib: nape x leh pegang?? ada asthma ek??

ahmad jo said...

@My Little Diary: betul3.. tu part paling menyampah, huhu

cik ajaib said...

aah..ade asma..jeles tgk org leh pegaang2 kucin.. :(

ahmad jo said...

@Cik Ajaib: x yah la jeles2, x best pun. ngeh3

Asrol Mania said...

hahaha.. lawak giler ko nih...

Jom kita buat logo tangan untuk bantu kanak-kanak. Stop Child Abuse

Anip™ said...

xnakkk~ nnt dia gigit..geli ah

1)(Fakta/Auta) Anda Percaya Atau Tidak, Terpulanglah !
2)(Tutorial) Cara Mudah Print Screen Penuh Pada Web / Blog
2)5 Coklat Yang Termahal Di Dunia

mahfudzah said...

waaaaaa! aku pon takut kucing jugakk..paling takut anak2 die yang baru lahir..dulu pernah kawan aku bagi aku sampai aku demam sebab terkezuuttt...waaa

ahmad jo said...

@Asrul: hahahaha~

ahmad jo said...

@Anip: betul2.. x suka dgn bulu dia yg gugur. hehe

ahmad jo said...

@Mahfudzah: haahahhahaadooii.. smpai terdeman pah.. ngeh3. jahat kwan ko tu!

mumumeow said...

alolo..ciannye tkot kucing....cumil pe kucing...huhuu

fairuz said...

hahah.ade entri kucing gak kat blog aku. :P

ahmad jo said...

@fairuz: nak jgakk.. hehe..

♥..permysuri_hati..♥ said...

comel la kucing....siap la kamu kalo terserempak cik mas tepi jalan..cik mas bg kucing kurap kat kamu..hehehhee

ahmad jo said...

@mumumeoww: bkan takut tp x suka je. ngeh3

ahmad jo said...

@Cik mas: jahakknyer cik mas... huk3

Syamil Hafiy said...

jgn takut@tak suka . hehe. kucing comel la

ahmad jo said...

@Syamil: nk wat cm mana.. hehehhe. tp kalau yg comel2 tu suka tgk je. :D

khaiyisah husna said...

aku pun benci kucing...aha, xsuke2....

puteri cahaya. said...

puteri bukan pencinta kucing.. huhuhuhu..

ahmad jo said...

@Khaiyisah husna: hehe. sama la kita. ngeh3.. btw, nama ko tu sedap disebut. hehe

ahmad jo said...

@Puteri cahaya: aku jgakk.... boleh nk wat grup dlm fb ni. hahhahaha

biskut said...

ko jangan amik kayu besbal gi belasah kucing tuh plak..harus

grOundnUt said...

saya suka kucing...visit my blog...got a lot's of cat story...from stray cat to rich cat...ekekeke..^^'

ahmad jo said...

biskut: haha. sian la kat kucing tu nanti. ngeh3

ahmad jo said...

@Groundnut: ko biar betik. hahaha.. haha, xpe la.. nti ak baca utk amik hati ko. hehe

ziha said...

sy tak suke kuceng! hoho

Solihin Zubir said...

uhuiiii.. garang!
tp kebanyakan kucing takot ngan aku.. hehe..

qienapinky! said...

sy suke kucing,,,.
tapi tkut..hahah

ahmad jo said...

@Ziha: hehe. bagus2 :))

ahmad jo said...

@Solihin Zubir: haha.. apsal?? ko ada wat something dgn beliau ek? ngeh3

ahmad jo said...

@Qienapinky!: apsal takut? pernah kena gigit ek??

NiNa' said...

comey la kucingggggg..
haha
meow22

misz FaTiN said...

sy takut kucing2..
lg2 kalo kucing hitam..
if nmpk,, terus cabut je..huhu

ferry said...

kucing garong best!kekekek

ahmad jo said...

@misz fatin: a'a.. kalu nmpk kucing itam, msti ala2 misteri, takut nak tegur.. huhu

ahmad jo said...

@ferry: best amendanyer?? hak3

De'din said...

samalah dedin pown x suka kucing !
bukan takut..tpi entah lah kenapa..

btw, first visit dah follow blog ni !

ahmad jo said...

@nina: amiklah.. hehehe,,,

ahmad jo said...

@de'din: thanks a lot :)

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Salam kunjungan salam ziarah…. kucing ni haiwan kesayangan nabi tau.... bawak rezeki tuuuuu...

sayangi lah ia... jangan takut kalau harimau tu lain citer

mira the monster said...

hahahah..lwknye tak suke kucing opps silap takot kucing ye..ala rilek la..
kucing 2 makhluk yg comei gila..nk marah pon xsmpai hati tau..lg best kucing yg manje2 ni i like..hehe..
cool jela kucing xgarang pon kalo kte baek2 je gn die.....

una badarudin said...

tak suke kucing jugak :)

aima in luv said...

kucing comel...geramnya...

buyat(bebola tomato) said...

gmbar last uh rase2nye kucing tngah menguap..heeee

Siti Mashitah Saidin said...

baru nih damuk gigit pegelangan tangan.. sakit siot....

damuk (the gemuk)-kucin jantan~

Zulfahmi Abidin said...

ape lah.tak gagah sungguh takut kucing.tah ape2 jer.heheheh

Terkini:
1. Macam Mana Kalau
2. Fakta dan Auta
3. Muka Cantik Soalan Bodoh Yang Kau Tanye

ahmad jo said...

@Afzainizam: betl2.. tp nk wat cmne kan, bnda dh tak suka.. hehehehee.. wpun x suka aku ttp syg kat kcing.. gitu! hahahaa

ahmad jo said...

@mira the monster: hehehehheee :D

ahmad jo said...

@una badarudin: give me 5. ahaks~

ahmad jo said...

@ aima in luv: no komen.. :))

ahmad jo said...

@Zulfahmi Abidin: bkan takut tp x suka.. :D

Nieza Mi-cha said...

hahaha!~ saye suke kucing kot... suke pegang... pelok... hehe!~ cube kamu pelok kucing tuh... bukan ade ape2 pun...XD

ahmad jo said...

@Nieza: hhehehehehehe..

Kalamhati said...

sukaaa..tp geliiii..huhu

ahmad jo said...

@kalamhati: pun geli jgak.. hehe

Yanie J said...

yanie suka kucin..yanie pgil kucin "memey" ekeke :P
now,taley nk bela memey cz jran tetangga ta ske..uhuk```yela kdg2 memey ni melepas xkena tmpat,besepah2...jiran ta ske..iskkk

nanie said...

kalau dtg yg mcm 2,bg je whiskas..xpn ikan..haha

zuar said...

kalau dtg mcm yg bawah tu sy lari dulu la.mn xlari kena cakar mau berdarah muka.haha

jom tgk gambar kucing cute kat sini
http://www.zuarxpdc.com/2010/11/wallpaper-lucugambar-lucugambar-lawak.html

Maryam Adlina said...

x suke kucing!!!ya allah!!!
makhluk comel 2 bole die x suke??
ish3...

tomatokering :) said...

muahahahahahahahha XD
kita serupa.. :P

fhana hunnae said...

spesis ma fwenz gak! kat kedai mkn menjerit kucing kcu bwh meja!hahaha

ahmad jo said...

@Yanie: nape x ajar dia melepas kat toilet? ada kwan, kucing dia selalu melepas kat toilet.. dia yg ajar.. haha

anassuhada said...

jgn takot dengan kucing. kucing sgt jinak.. nyaw nyaw. alahai comel.

ahmad jo said...

@nanie: lagi r dia mengada2.. mencikk! haaha

ahmad jo said...

@Zuar: tu r pasal.. konpem lari x cukup tanah klu jumpa yg cm gitu. hehe

ahmad jo said...

@Maryam Adilla: hahaha. no komen. :P

ahmad jo said...

@tomatokering: give me five :)

ahmad jo said...

@fhunahannae: hahaha.. konpem sama spesies.. ngeh3

ahmad jo said...

@annashuhada: hehehehe.. jinak n ngada2.. :D

NAZRUL AZAT JAMIL said...

err...aku tak suke kucing

huhuhhhh

ahmad jo said...

@Nazrul: yeahh!! give me 5! :D

Luffy said...

perghh...tajam giler gigi kucing tuu..
dh cm anaconda dah...huhu

ahmad jo said...

@Luffy: kucing sape la tu?! mesti jahat kucing tu.. hehee

Cik Liyana said...

manis weyhh..rasa nak latsik laju-laju jek makhluk kiutmiut nih!

Jeely jelly said...

button comment nie agak x nmpk ..huhu..sori2.. xpasan pule...

eyh! kucing kan comelllll.... haha.. umah saye banyaaaakkk kucing.. :)

ahmad jo said...

@Cik Liyana: ganas sgt kamu ni,. hehe

ahmad jo said...

@Jeely Jelly: nanti ko amik la kucing kat umah tu, wat photoshoot... hehe.. kenalkan mereka2 tu kat blog.. hehe

dya adriza said...

wah pelik la dgn org yg x suka kucing nih. tapi setiap org ada fobia sendiri kan..

saya sendiri tkt ulat gonggok. dgr nama terus saya histeria (nk tulis prkataan ni pun menggeletar huhu)

RiSha4ever said...

binatang kesayangan rasulullah tu... sayangilah kucing.. comey comey... ahaks

A.D.A.M. said...

Hahahaha. ape nk buat.. mmg ade org kadg2 x suka kucing..

bagi dia kucing, sama la dgn lipas. ^^"

kalo x suka kucing xpela, tp jgn la smpai potong kaki kucingg.

-against those who abuse animal!-

Related Posts with Thumbnails
 
;