Nov 5, 2010

Status Burger King Di Malaysia

CAUTION!!! : ENTRI NI DIBUAT KHAS UNTUK LYDIA MIZA coz dia yg suh buat entri pasal ni..!

Aku ni baru kenal ape tu Burger King a.k.a BK...
Tu pun sbb BK ni baru muncul kat Tganu..

Aku mmg suka gak makan2 kat BK..
Feveret aku time makan mestilah BK Double Mushroom Swiss..



Memang mabeles punyer..... Mushroom dia mmg best n juicy, tu yg best tu.. Nyam2..
Tp sejak 2menjak ni, ada la dengar2 yg BK dah tak halal..
Hm.. Biar betik...
Mmg byk la cerita pasal BK ni, dari mulut orang, dari media n etc..
tp buat x tahu je tp little bit curious.

So selalu je online FB, tetiba terpandang page Burger King Malaysia..
Ape lagi terlike la page tu...

So, aku tnya pasal status halal dorang tu...


Ni la jwapan dorang bagi...
Bile klik link yg dorang bg, terbuka la page ni...






~sila klik pd gambar utk view yg lebih jelas~

Makanya, dengan ada bukti tersebut, BK kat Malaysia memang sah2 halal n selamat dimakan..
Pada yg tak tahu, harap maklum pasal benda ni...
Ape yg aku nak pesan, kalau korang masih lagi was2 pasal halal ke tidak korang dinasihatkan jangan makan.. sebab tak baik tau kalu dlm berkeadaan was2...

yg HALAL jd HARAM!!
dan kalau masih was2 jangan pulak citer yg bukan2, kerana ianya berunsur fitnah..

Kalau sape yg ada soalan pasal BK, bolehlah tnya kat fan page dorang kat FB..


p/s: aku bukan pekerja BK... chill~

27 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wokeh..tq dear..LM suh pengujung LM ke blog anda ok...siap2 kan air...hehehe.bg up sikit trafik sini.

tq ye..salam ceria dr bumi Doha.

ahmad jo said...

thanks LM... nk sedia mcm ni, masak air pun xreti ni.. ngeh3

ubi said...

haha..tq for info bro.. gud3..

b*bila lah aku nk tgk beger king ada di aloq star

ahmad jo said...

haha.. coming next kat Aloq Staq. sabar no.

azzey said...

Ahmad Joe: tq for the info! saya pun ada juga ke BK ni bila terasa nak tukar selera.....

p/s: slm ziarah & slm kenal

ahmad jo said...

my pleaseru.. lgpun shring is caring kn.. ahaks.. jom2 mkn d BK.. :D

thanks 4 vising.. K.I.T :)

cyberboy said...

Yeap,skrang ni mmg banyak dah kedai-kedai yang diragui kehalalan toiibanya....

ahmad jo said...

maalysia kan dah 1 dunia... mcm2 dah ada,,, ape yg xda nya kat Malaysia ni?? haha

Hizami Rahim said...

wah.
bagus2.
hehe.
tp jarang ah mkn kat BK ni.
XD

ahmad jo said...

aku pun dh lama x mkn BK... hehe

Ain said...

akak pernah upkan n3 pasal status halal bk ni...

akak call pihak jakim sendiri...

ahmad jo said...

ye ke..? nti sy terjah blog akak... ape2 pun, gud job la akak sbb ada initiative call pihak JAKIM.. :)

anym (: said...

feveret tuu :)

ahmad jo said...

@anym: berbk la anda tanpa was2... hehe... ahve a nice whopping day!

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

alhamdullilah

bila status halal dah terpapar..ayu dan family terus merasai keenakan burger king

ahmad jo said...

@ayu.. wah! jeles ni... adoiyaaa.. nape lah BK jauh sgttt... ahaks// :P

fya zainal said...

oowhhhh thnx 4 da info
sgt suka mkn BK if dh jadik x halal tpaksa buat burger sendiri hhaha^^

ahmad jo said...

miahahah,, sempat lagi wat burger sendiri... hehe.. jimat duit kan.. hiks~

kiterkitikitu said...

thnx for d info :) BK memang sodappppp..

ahmad jo said...

my pleasure... lets grabbed BK! haha

NOR AIDA said...

wah...aida pun suke mkn BK...cedap..pas nih, da xdek was2..yum3...jum serbu BK esok..hehe...

ahmad jo said...

@aida: have a nice whopping day..! :)

Amir Said said...

jarangla makan kat burger king... terengganu ada ke restoran ni? biasanya makan fast food kt KFC, McD n pizza hut je..

ahmad jo said...

amir: Bk xleh mkn selalu, kkg bosan lok jdnya... heh2.. Bk kat Tganu kat Mesra Mall je... g la usha2..

MiSs TOrA said...

tora pn ada baca BK x halal tp skrg da sahih dia halal oke la tu..BK sedap gak tp tora suka MCD lg =)

ahmad jo said...

@mcd mmg best. nak2 aym dia.. perghh!!

Hanim Mahali said...

thanx for that info ... makan tanpa ragu ragu ... ^_^

Related Posts with Thumbnails
 
;