Nov 28, 2010

Roadblock


~Benda ni aku paling menyampah sekali kalau tengah syok2 bawak motor or drive kereta..~

Sejak 2menjak ni, makin aktif pulak pihak-pihak berkuasa yang sibuk buat roadblock, tak kira la pagi ke petang ke malam ke, subuh pun ada!! ko ada???
Memang bagus pun ada roadblock ni, sekurang2nya boleh mengurangkan beberapa masalah yang memang susah nak diatasi.. Pada yang tak suka ikut arahan time atas jalan raya, sekurang-kurang dorang ikut jugak peraturan tu time ada roadblock! Bagus la rakyat Malaysia yang mcm gini kan?! ekeke

Aku pun sama gak! ngeh3.. Kalau drive, time ada roadblock baru la sibuk nak cari tali pinggang hitam keledar!! Kalau tak ada roadblock, kenal dengan tali pinggang pun tidak.. Tapi kalau bawak motor, tak ada masalah punya... Tapi yang tak bestnya, bila ada roadblock, kita sebagai pembawak motor terpaksalah matikan enjin n turun dari motor, pastu godek2 belakang seluar amik dompet, n bagi lesen kat pemroadblock tu!! Part ni la yang aku benci sekali, benci sebab malas nak turun..!! Aku ni sikit punya suka mengelabah time terserempak dengan roadblock... Sampaikan nak tunjuk lesen n roadtax sampai terketar-ketar.. Kalau jumpa je dengan roadblock, mesti rasa cam nak lari or pusing balik.. Tapi apakan daya.. sob.. sobss...

Pembroadblock ni pun satu!! macam mana la orang nak suka kalau ada roadblock.. bila lesen n roadtax dah setel, boleh pulak dia cek or tilik satu persatu kat bahagian motor??! Nak cari jugak salah kita kan! Mencikk la macam ni..! So far, aku dah lama tak kena saman oleh dorang, kena warning banyak kali dah sebab plat motor aku tu.. tp ada aku kesah??! haha
nak tunggu kena saman baru nak kesah kan?!

P/s: korang suka ke dengan roadblock???

56 comments:

Fiqah Alias said...

fiqah pun x suke roadblock..!!! huhu...(^_^) kalau x wat salah takpe ag..tp kadang2 tu...time x bwk lesen tu la br nak ada roadblock nyer..huu~ haru2....mmg terharu..

Jey Yusuff said...

ujung2 tahun ni mmg banyak roadblock

nadia said...

orang tak betul je suka roadblock..hehehe

ahmad jo said...

@Fiqah: lain kali kena pastikan lesen sentiasa ada n di bawa bersama :D

ahmad jo said...

@Jey Yusuff: motif roadblock di ujung tahun..?

ahmad jo said...

@Nadia: betul3....!

laskar rainbow said...

pelangi pun tak suke ada roadblock~ heee!

DaHLia said...

tak suka gak sebab dia tak pernah tahan sis masa roadblock...nerd sangat kut muka sis ni...eeekekee...xpun, polis tu xlalu nak tatap mukaku lelama...eeekee

azzey said...

ahmad jo: ramai gak yg x sker pakai tali pinggang masa memandu kannnn....:)

Mohamadazhan hjDesa said...

ok la jg ada papan tu, yang bengangnya tiba2 smpai surat saman. celakoi punya polis.haha

Puteri Iqa Izyan said...

tak suke la roadblock.
ingt lagi time P still lagi menempel kat kete. suke hati je polis tu tahan. pastu mintak ic. then, tny dah kawen ke belum
demn ah..

Cik SHiNJU said...

Salam...

Kita mmg la x suka,terganggu perjalanan..nak2 ade roadblock smpai jem jalan..Tapi bila fikir2,depa tu cuma jalankan tugas..kdg2 ade roadblock sbb baru berlaku satu jenayah,so depa tahan setiap jalan keluar..kesian tgk depa berdiri berjam2 tepi jalan semata2 jalankan tugas..

ahmad jo said...

@Laskar rainbow: aik? bukan ppuan suka ke dgn roadblock coz dpt jupe abg polis yg kacak? ekeeke

ahmad jo said...

@Dahlia: ekeke.. maybe dorang selalu je nmpk dahlia.. time ada roadblock j, ada la dahlia tu.. hehee

ahmad jo said...

@Azzey: bukan tak suka tapi malas nak pakai.. hahaa

ahmad jo said...

@Mohamadazhan hjDesa: hehhee... tu lg bengang! Roadblock bengang coz malas nak berhenti.. hehe

ahmad jo said...

@Puteri Iqa Izyan: hahahahhahaa.... nakal sungguh beliau tersebut! :))

ahmad jo said...

@Cik SHiNJU: betul3... tp perlu ke kesian?? dorang dpt gaji mahal tu! dpt saman dpt elaun... tak gitu?

amira said...

haha.. aku rileks je ble ada roadblock..ntah.. mungkin sebab aku ni naturally pemandu berhemah =p

hans said...

hahaha
tahu xper
sama lah dengan aku
bosan kut roadblock hari2

P/S : Followers Blog Tu Banyak! Komen Beratus - Ratus! Tapi Apa Yang Hebatnya Blog Tu?

Yana said...

hujung tahun gini mmg byk roadblock.. sbb dorg nk habiskan saman dorg utk tahun ni hah.. hm. sabar je la errk.

yana pon x suka roadblock! nympah gilak.

sop said...

huhu.. dulu masa motor full ejas-ejas mmg x suka.. selalu cilok2..
tp bila dah skima, mmg x kesah sbb dah tak risau.. :)

MrShah53 said...

try langgar je roadblok tu...tgk dia kjar ke x..baru x bosan ngan roadblock..hehe

mia said...

huhu..penah lupe bwk lesen, baca bismillah 21 kali, lepas..polis tak tahan pon..hehe..hebat gile kuasa bismillah

..hizamirahim.. said...

aku tak suka.
tapi tetap berdebar bila lalu roadblock walaupun takde wat salah.
haha.
XD

ahmad jo said...

@amira: wah! cayalah ko... :D

ahmad jo said...

@Hans; tu r pasal.. geram dan menyampah! nk cepat jd lambat..

ahmad jo said...

@Yana: nak dapat bonus tinggi la tu kot! hehe

ahmad jo said...

@sop: aku bukan ape, motor kita dh elok2, dia tetap nak cari salah jugak.. geramm!

ahmad jo said...

@Mr.shah: haha.. gud idea tu.. ko try dulu deh :D

ahmad jo said...

@Mia; ye ke?? tingat pulak kat akak manis yg kena marah dgn abg pulis coz x bawak lesen suatu ketika dulu,, sian! hehe

ahmad jo said...

@hizami: tu r pasal... rasa berdebar tu sampai rasa nk pusing or lari je dri roadblock tu.. terkejut nmpak roadblock, hehe

hans said...

aku ingat lagi
dalam sehari aku kena 2 kali roadblock di tempat yg sama
hahahaha

P/S : Nak Ambil Aku Kau Lupa! Bila Tiba Bab Duit Cepat Pula Kau Ingat! Hahahaha!

Tinta NurAz said...

roadblox memang menyusahkan aku..kalau bawa moto macam ko cakap lah.macam xde guna ja tunjuk lesen n roadtax. abis satu moto dia scan padahal baru 3 hari motor baru beli..adoyaiii..

Nasz said...

Dekat Melaka banyak roadblock. Memang tak suka. Huu~

misSbLurRy said...

dia g tilik menilik if ade pegawai sekali....kalau tak..xde makne nyer....ahahaha..unless klo niat dia lain..erm erm...

wa wat muka ayu jerp.....sengih2 unta...tp..

" dik ...lesen, roadtax"

ngeh

Boloque said...

kalau ada roadblok memang cuak r..tiba2 lak boleh la pulak lesen tertinggal..amik ko...hahaaha

P/S: Akhirnya Aku Cashout Earning Nuffnang Yang Banyak K
P/S: Tutorial Download Video Dari Website Tonton.com.my

Solihin Zubir said...

roadblock? natang apa tu? hehehe..

Far8 budak baik said...

hokk alooohhh kalau aku lagi dasyat
nak pi kls pun ada roadblock..
kah3..

suka_haha said...

tak suk2x2 kekeke... buat jalan jem jer.. kalau ada yang tengah cari toilet tak ke seksa tu kekeke.. jom komen sini lak hehe

Siti said...

haa..aritu nyaris nak kene saman sebab penumpang2 yg duk kat belakang tak pakai seatbelt..ape lagi ayah aku pun beta abg polis tu..kesian dia kene gitu je..huhu

She's retarded said...

xsuka roadblock walaupun xbwk kereta

fArAh!! said...

farah pun x suke roadblock..
benci gile kot..
kco mood nak drve dgn tenng je..
& rasa cuak jew..
walupun xde slh..
hahaha..

ahmad jo said...

@Hans: kalu tengah malam lagi sakit hati... sikit2 ada roadblock.. pening!

ahmad jo said...

@Tinta: tu r.. nk saman gak org wpun xleh nk kena sama.. ish3, teruk2.

ahmad jo said...

@Nasz: mana2 je byk roadblock.. nk bbanteras rempit katanya..

ahmad jo said...

@misblurry: hehehe... tunjuk eksyem la konon

ahmad jo said...

@Boloque: mmg cari nahas la kalau x bwk lesen..

ahmad jo said...

@Solihin: binatang yg xda spesies.. :D

ahmad jo said...

@Far8: hahahaha, sgt dasat!

ahmad jo said...

suka_haha: hahahahaa.. mmg terkucil la

ahmad jo said...

@siti: skrg ni dh xpe x pkai seatbelt kat blakang kn.. selamat r posen. hehe

ahmad jo said...

@she's retarded: hahaa.. yg bwak kete or motor lg x suka

ahmad jo said...

@farah:betul3..

hans said...

tahu xper weih
tapi sem lepas aku syukur gila
aku xpenah kena roadblock
hahaha

P/S : I Follow You! You Follow I Balik Yer! Kalau Tak Follow Balik Dikira Angkuh, Sombong Dan Bongkak! Habis Bagaimana Dengan Kamu Yang Memaksa Orang Itu?

missy hucena said...

x suker...coz besenye road blok ny akn ade time kite x kai seat belt..demmm...=p

Related Posts with Thumbnails
 
;