Nov 19, 2010

Tumbangnya Seekor Lembu Hitam

Selamat Hari Raya haji wahai para2 blogger semua... Meh aku nak share sikit ape yang terjadi masa hari raya aji aritu.... Lambat sikit post.. Pagi raya mcm biasa la rutinnya, bangun pagi, mandi, g semayang raya, balik umah, makan dulu.. lepak2 kat umah jap, terus pergi umah nenek yg tak jauh dari umah aku.. kat sana ada event besar.. hak3.. semua family belah mak aku wat korban. Seekor lembu hitam adalah mangsanya... Haishhh.. lembu hitam ni memang sangat ganas dan agresif.. Tak padan dengan hitammm!!!
Lembu sapa la ni??



~ Rupa si lembu hitam yg mula2 berlagak cute, konon glamer katanya..~


~ Misi untuk merebahkan si lembu hitam sedang bermula....~


~ Si lembu hitam dah mula bertindak agresif dan ganas.... ~


~ Memang degil yang amat si lembu hitam ni... nasib kudrat manusia tu ramai..~


~ Si lembu hitam ni berkeraskan kaki dia, tak nak kena sembelih katanya.... ~


~ Last2, dengan skill yg ada tumbang juga akhirnya si lembu hitam...~
Alhamdulillah.. misi menyembelih si lembu hitam tu berjaya juga dilaksanakan..



~ Acara melapah si lembu hitam sedang giat dijalankan...~


~Event sebegini tak sah kalau tak ada penonton... ~






~ Sempat lagi dorang nk ber-ultramen dengan aku. Pantang nampa aku sikit.. Kesian kat aku, selalu jadi raksasa, nk gak join grup ultramen koranggg.... waaa..!~



p/s: 2 3 hari ni makan daging je, sampai tak ada selera... Makan maggi pun jadi sedapp..! :))

22 comments:

mR.sYaH said...

aku xtonton sembelih2 ni.. bru semalam makam mggi sbb dah xlarat nak mkn daging.. heheh..

ubi said...

haha...aar gak..dah naek muak da..huhu

ahmad jo said...

@Mr.Syah: aku part lembu sembelih aku g snap gmbr budak2 tu.. x sanggup nk tgk.. :D

ahmad jo said...

@Ubi: hahaha. tu la pasal.. mkan daging byk2 sakit gg, sakit kepala, n mcm2 r.

James Buns said...

baca pasal pak hitam plak dekat blog gua..

sekian

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

hehehe...bestnyer dapat makan lembu kononnya cute tu! ahakz! :)

ahmad jo said...

@jamesbuns: ada jugak?? hehe.. nanti aku g usha2

ahmad jo said...

@Keyrill: mmg best.. buat gulai n tulang dia buat sup.. nyam2

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

jangan makan daging byk sgt nanti sakit kepala

hehe

MINTA TOLONG VOTE YER

GIVE AND TAKE- UNDILAH GKSB NO 51"

CERITA KREATIF-BEN ASHAARI

ahmad jo said...

@GKSB: x sakit kepala tp takut sakit gigi... x sanggup. hehehe. OK done.. my vote goes to u.. gud luck ;)

Anip™ said...

haha~ meriah plak aku tgk lembu yg gnas tu..haha~kenyang dowh mkn dgg je nie..

1)(Tutorial) Cara Mudah Print Screen Penuh Pada Web / Blog
2)5 Coklat Yang Termahal Di Dunia

Cik Chenta said...

uit , xpernah tgk org sembelih lembu , takot . hehehe . btw salam kenalan

ahmad jo said...

@Anip: haha. mmg meriah... oihh. jn mkan byk sgt, nti sakit kepala

ahmad jo said...

@CikChenta: kena la tgk, rugi tak tgk. hehe

shatirah no'man said...

saye sokong mkn maggi lagi sedap !

Jejaka Terhangat said...

Jejaka Terhangat: "Saya Tak Support Artis Hiburan, Anda Bila Lagi??"

ahmad jo said...

@Shatirah: kan3?! hehe..

ahmad jo said...

@Jejaka: dah patah hati ke?? hehe

teratai said...

nampak gayanya, seminggu 2 ni asyik makan daging je, smpai x muat peti ais nak simpan!

ahmad jo said...

@teratai: betul3... sian peti ais.. hehe

alexa yussida said...

budak kecik baju biru tu klakar..hikhik comel je...p la join depa jd otomen:D

ahmad jo said...

@alexa: camne nk join, baru je nk join dh kena serang...! haaha

Related Posts with Thumbnails
 
;