Dec 29, 2010

Kebodohan Media Indonesia Terserlah! How Come It Is???

Fuhhhh.. memang sentap jap sambil geli-geli kat halkum ni dengar berita tengahari tadi... Apsal bahalol sangat media Indonesia tu?? Desperate sangat kah?? Atau sekadar nak menunjukkan betapa rendahnya kewarasan dan mentaliti mereka dalam usaha menghasut rakyat-rakyat Indonesia serta mengaibkan Malaysia di mata dunia?? Semua orang tahu, media merupakan istrumen dan elemen terpenting dlm menyampaikan maklumat tp kalau pihak-pihak media macam segelintir media Indonesia, tak ke parah namanya??

Seingat-ingat aku ni la kebodohan yang ditunjukkan media Indonesia:-


1. FAM didenda 40 juta, xsure RM ke Rupiah, dan di gantung dari menjadi tuan rumah mana2 kejohanan bola sepak utk beberapa tahun disebabkan insiden laser tu. Padahal FAM tak tahu apa2 pun pasal tu.. kalau kena denda pun dorang akan terlibat sama sbb dorang pun main laser jugak!

S. Kunanlan

Mahalli Jasuli

2. Ada ke dia cakap S. Kunanlan dan  Mahalli Jasuli tu pemain import??!! Hahadooii.. paling menggelikan usus-usus serta halkum aku ni, dorang cakap, S. Kunanlan tu warga India.. keh3, dan Mahalli Jasuli tu warganegara Indonesia.. koh3!! lawak paling mengcemaskan di tahun 2010!! tak study dulu ke sebelum buat report? aiyakk!!!


Ape2 pun gud luck utk team Malaysia utk perlawanan paling penting dlm sejarah bola sepak Malaysia pd malam ini.. MALAYSIA BOLEH!!!


p/s: selepas perlawanan malam ni, isu ape lagi yg akan timbul?? jeng jeng jeng!!

Digarap dengan penuh emosi


credit: pic from Google.com & affsuzukicup.com

15 comments:

ZWAN SABRI said...

Emangnya Indonesia itu dasar TOLOL ya.. HAHA..
Tula pasai, Malaysia x guna la pemain import... Ingat Malaysia macam depa ka nak guna pemain Import.. Piiiirrrraaahhhh!

udin said...

patot boikot ja INDON nih.. haramkan semua media diorg masuk dlm Malaysia.. pekerja diorg p antar blk.. nk ganyang Malaysia sgt kn! jom kita ramai pakat ganyang INDON SIAL plak! geram aku

http://kipas-susah-mati-kamen-rider.blogspot.com

Queen F said...

Malaysia tak maen la import2..

100% ori punya barang.. :P

James Buns said...

indon goblog.

kah kah kah.

~SYAZ~ said...

hahaha..
suke2 hati je nak ckp malaysia ni guna pemain import..
hey see the leg la ea??

aar2 kite tggu ape plak isu yg dorang nak bangkitkan utk mlm ni ..ngeh3

Zero said...

kebodohan terserlah disitu.

a'im said...

haha..memang ternyata sampah...

http://kindofsoul.blogspot.com/

shah87 said...

malas aku nk layan indonesia nie..
biar jer diaorg tue.

AnisZahra said...

HAHAHA- sumpah lawak paling bernas media dorang buat. Dorang mmg suke memalukan diri sendiri ek? Boohooooo !

Fyzal said...

aku jadi makin benci dengan indonesia. aku rasa govt patut collect semua mat dan minah indon kat malaysia ni, hantar habis balik semua balik indon. geram aku.

Jom Join Contest Kenangan Termanis dan Terpahit

AFF Suzuki Cup: Final Kedua Malaysia v Indonesia - Siapa Bakal Juara?

khairunnisa ♥ said...

hoh -__- FAM kena denda? banyak tu. hm, doakan malaysia menang. amin. :)

Hidayati said...

Hahahah.... hadoi...!!! Media Indon memang tak pakai hotak. Berapa banyak isu yang berkaitan dengan Malaysia sume dorang buat ikut suke hati dorang tanpa fakta yang benar.

Papa Mifz said...

haha...bodoh la media dorang nih...tat y la negara dorang sampai skrg nih mundur....fitnah je kerja nye....Malaysia Boleh..!!

alyaaboolat said...

memang bodoh tahap cipan r dorang ni...berpikir nga pale lutut..

.::: Princess MOMOY :::. said...

mentaliti media dan penyokong fanatik mereka memang rendah.
Momoy kadang rasa malas nak baca newspaper sebab rasa marah tu meluap-luap tak tentu pasal jer nanti bila baca statement bodoh dan desperate mereka tu.
Dan entah kenapa hari ni blog momoy banyak benar visitor Indo.
Saya Blogger TERENGGANU
MY RECENT POST: Jom Kenal KHAIRUL FAHMI CHE MAT Yang Encem

Related Posts with Thumbnails
 
;