Dec 27, 2010

Siapa main laser dulu??





Ni gambar insiden keeper Malaysia, Mohd. Sharbini Alawee yg di ganggu oleh pancaran laser masa lawan Indonesia diperingkat kumpulan baru2 ni, yg mana Malaysia tewas 5-1.. So, sape yg mulakan dulu??? time team dorang kalah baru nk bising2, hahahadoooiii!!!


Kalau masih tak percaya pd gambar2 ats tu, meh tengok video dari YouTube kat bawah ni... cuba tengok start dari minit yg ke 4:04. memang hampeh!!


So amacam?? sekarang mau bising, apsal???

tak tahu la ape akan jadi final yg ke-2 kat Indonesia nanti.. harap2 xda kejadian or insiden yg tak diingini berlaku,. amin~

Picture from: Google
Video from: YouTube.com

62 comments:

Anip™ said...

mintak2 la tak jd ekxiden mcm nie..ape nyer indon..kt negara laen yg lawan dkt indon pon kene laser kt mata..pakai taktik kotor..

Latest Entry :
-> Blog Review Special : Aq Naim, JOm Terjah !
-> Apa Kaitannya Games Island Trible Ini Dengan Idola Kecil 3, Pelik ?

ahmad jo said...

@Anip: tu la pasal... geram pun ada. suka bikin hot!!

aqeyLs said...

hoho.. support 'fair play & fair win'..

aper2 pon still x stuju ngn sikap penyokong mlysia yg maen2 laser final 1st leg ari tuh..

'people look stupid by act stupid'. huhu

una said...

janji malaysia tetap di hati kuuu. hehe

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

akceli, dorang tu kaki bangku! main kotor! sembarangan! isk3~! geram tol!

sajaa wan zainal said...

Indon main laser dulu masa pertemuan pertama indo vs mas. hate this!

-iEkA DaRLink- said...

kuajaq indon nih!

nunui Joe said...

wowo..cmni pn ad tjadi ya?
huhu sbb sy xtgk.. hehe

아리여 said...

cehhh -_-
diorang main laser aritu malaysians x kutuk apa apa pon kat twitter . skarang kita main laser, bising satu twitter . siap trending lagi!

azhar said...

kena batang idung sendiri tau pulak nak mengamukkn...cover line lah tu

ieMa ackLes said...

indon ni mcm la...
makin layan makin mnjadi

Cik Kira said...

oowhhhh..indon dulu ye..main kotor dowang niehh ;(

bloggerman said...

dah kalah wat cam kalah...gentle cikit pak,jgn salahkan laser.

Faiz Tapit said...

kompem gaduh lah nanti... haiihh

zetty said...

jgnla men care kotor la, xbek..diorg men laser xpe, kite men laser diorg kecoh 1 dunia haisy -__-"

mySheiRa said...

INDon yang stat dlu..nk slah kn mesia lak...
sengal nyew indon...
da kalah..mcm2 lak reason dye..haiihhhh...

dabuldahi said...

ingat aku atromen ke nak main laser2.. haha

KELI OH KELI said...

syabas malaysia..rajagobal u are the best!!!

whitecappuccino said...

kena kat dia bukan main lagi amuk kat kita, mcm2 kata..

hans said...

indon bila kalah mula la buat fitnah lah macam2
biarkan jer
yang penting pastikan sang harimau membaham si garuda di tempat mereka sendiri
good luck Malaysia

P/S : 5 Perkara Yang Aku Tak Suka Bila Terperangkap Gara - Gara Kesesakan Jalan Raya

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, tak guna punya indon.. HUHU..

ceritabest said...

indon kalu kena sentuh sket mmg cmtu..bising 1 kmpung..huhu

E.d.Y said...

wow..ada buti..bagus2...apa2hal hentam je balik...

James Buns said...

dukun2 indon kuat juga..

goyang persekutuan bmoh malaysia.

putERi-kAtEk said...

lepas ni penjaga gol kena pakai spek hitam laaaaa.....

suekayla said...

mohon share

caliph shuriken said...

x kira brapa baik kita layan diorg kt sini.. diorg mmg dh lama x puas hati dgn kita.. silap sikit jaa mmg jd alasan utk gaduh2, huh...

p/s: x suka gaduh2 sbb bola, wt semak jaa...

Rosmaliza said...

it doesn't matter sape yg mula... kenapa malaysians or indonesians tak boleh grow up? takpyh la nak bls2 ni. kalau camni sampai bile2 pun tak abis. tak suke ape diorang buat. tp serve them right. Alhamdulillah kte menang. Malaysia football team rules!!

dyg said...

indon ni ada je alasan nk salahkn Msia...x abis2....

AngahSayang2314 said...

jgnlah macam tue sekali.. gaduh2 tak mo la

JRY The Boonto said...

biasala tu bro. org indon punya mentality x sama dgn kita:D

Qhamel said...

share entry ni yer..

share.. tak copy. sy link dekat blog ni balik.

http://night-rains.blogspot.com/2010/12/indon-memang-gebang.html

ahmad jo said...

@Aqels: setuju sgt dgn statement Aqels tu.. main biar ada dan saksama, baru ada semangat kesukanan ;)

ahmad jo said...

@Una: yeahh!! malaysia is the best ;)

ahmad jo said...

@Keyrill: x ada la bangku sgt, dorang main Ok ape tp penyokong dorang je lebih2, fanatik kot!

ahmad jo said...

@Sajaa Wan Zainal: hate this too!

ahmad jo said...

@Ieka darlink: kurang asam keping je tu!! haha

ahmad jo said...

@nunui Joe: mcm2 karenah.. kena tgk! haha

ahmad jo said...

@아리여: org berbudi kita berbahasa, tp indon tak reti bahasa. mangkuk tol!

ahmad jo said...

@Azhar: saje nk tutup kelemahan team dorang,.. bukan team Malaysia je yg kena laser, team2 lain pun ada kena jugak! hampeh!

ahmad jo said...

@iema ackles: hm.. tu la, dh la ganas semcm je dorang tu!

ahmad jo said...

@Cik Kira: dorang selalu je main kotor....

ahmad jo said...

@bloggerman: dorang x leh terima kenyataan dan kekalahan serta tak sgup nk menrima kehebatan team Malaysia :D

ahmad jo said...

@faiz tapit: tu la, jgn smpai berperang sudah!

ahmad jo said...

@Zetty: tu la, buku bertemu ruas kot.. ingt dorang je tau main laser :D

ahmad jo said...

@MyShiera: haha.. xleh teriam kekalahan r tu.. sian dorang!

ahmad jo said...

@dabuldahi; nnti dorang nk import otromen kot.. keh3

ahmad jo said...

@keli oh keli: yeahhh.produk tempatan tu!

ahmad jo said...

@Whitechapuccino: bukan kata, tapi maki hamun terus!!

ahmad jo said...

@hans: tunggu la Harimau Malaya dtg mengamuk kat Stadium Gelora dorang tu! haha

ahmad jo said...

@Zwan Sabri: Indon yg tak sedar di untung n diri!! hampehh

ahmad jo said...

@ceritabest: tu la, bukan 1 kmpung tp 1 malaysia n 1 dunia teruss!

ahmad jo said...

@Edy: mmg kena hentam Indon ni, baru sedar diri!

ahmad jo said...

@james Buns: x perlu la bomoh2... play safe n play fair.. haha

ahmad jo said...

@Puteri Katek: haha.. konpem jd trend 2011 nanti!

ahmad jo said...

@suekayla: sila2.. ;)

ahmad jo said...

@Caliuph: dorang tak sedar diri lg tu! mmg hampeh!

ahmad jo said...

@rosmaliza: tu la... dh tiada smgt kesukanan, benda mcm ni pun boleh gaduh.. ish3..

ahmad jo said...

@dyg: biasa la, hasad dengki xpernah abes.. :(

ahmad jo said...

@AngahSayang2314: tu la,, takut melarat je gaduh2 tu!

ahmad jo said...

@JRY The Boonto; segelintir je tu, budak2 nakal biasa la

ahmad jo said...

@Qhamel: sila2.. dialu2kan ;)

Related Posts with Thumbnails
 
;