Dec 22, 2010

Mistery P.I, Find The Clues, Solve The Mistery!


 
Ni la game yg aku duk main sekarang ni.... dah bosan dgn game2 yang lain, kali ni kau beralih pulak kat game ni... time bosan2, mmg akan main game ni... game ni simple je, kena cari barang2 yg tersembunyi.. tapi nama yg dia bagi tu yang susah sikit coz dlm bahasa Inggeris,, ada benda yg tak familiar, susah nk jumpa barang tu.. haha.. Dalam game ni banyak location dia sediakan utk cari barang2 tersembunyi tu... Misi utama game ni anda sebagai Private Investigator kena solve mystery... Utk nak solve misteri tu, kena cari clue2 dulu.. Dan utk cari clue2 pulak, kena cari barang2 tersembunyi di lokasi berbeza... kalau sape2 yg suka cari benda2 yg tersembunyi ni, jom join aku main game ni.. haha!





Ni antara gambar2 lokasi pemburuan tu.... kat tepi sebelah kiri tu senarai barang2 yg kena cari... Nak main game ni mata n otak kena tajam mcm mata pedang! haha

Enjoice!!

23 comments:

Rozuan Ismail said...

macam seronok je..at least boleh tambah pguasaan vocab dalam english kan..

ahmad jo said...

@Rozuan Ismail: brtul2.. at least dpt tau something yg x tahu sebelum ni. hehe

James Buns said...

game apa ni?

ahmad jo said...

@James Buns: Game Mystery P.I namanya.. haha

CiK QiQi said...

dlu qiqi main mcm harta karun tu....ahmad jo ade x game tu...ni cm ssh sikit...de lg 1 tu...kurang sikit tekanannye..hehehe..ade x ahmad jo.hehehe

ahmad jo said...

@Cik QiQi; hehe.. x tau la nama ape game tu.. haha

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, kaki game rupanya..
Tapi okayla sebab game2 ni actually ada bnyak kelebihan..
good job bro.. ;)

misyamissyou said...

aa.bestnye..suke game carik2 bnde ni..mne dpt? online ke?

ahmad jo said...

@Zwan Sabri: haha. tq2 :)

ahmad jo said...

@misyamissyou: ni sepupu copy paste dari member dia... haha

Rara Nasiha said...

wehh, aku suka kot game2 macam ni. nak jugak. mana dapat? nama game?

biskut said...

uitt..aku pon sama layan game investigator nih..banyak sangat aku download.semua yang sewaktu dengannya mcm sleepy hollow,frankeinstein,tomb riders,archeology,san franscisco,pirates caribbean...semua misteri2 yg nak diselesaikan..cukup seronok....!gud choice jo.

NieyaVanilla said...

mne nk jumpe game nie??nieya nak jugak...

ahmad jo said...

@Rara Nasiha: nama game ni Mystery P.I. dapat dri sepupu yg copy paste dri mber dia.

ahmad jo said...

@Biskut: tu la. mmg sonok tp ble tak jumpa je item yg kena cari tu, marah sorang2. haha

ahmad jo said...

@Nieya: search je kat google tu., hehe

qieranna said...

qieranna kalu dah men game leka tak igt nak wat keja len... hehe...

Siti Safiyyah said...

wah game tu saya suke main gak..terpengaruh dgn akak..kalau dah start main mmg tak ingat mkn tdo dah..haha

nub said...

woo cam syokk jaa bhaii,

ley cari ka kat luaq game ni??

Faridzuan said...

Terima Kasih! Saya balas kat sini yah? Takut awak tak nampak! :D

kella said...

wah!! sngat suka! memang layan ni kalau main! :)

terima kasih atas kesudian berkunjung ke blog ku.. :)

key-one said...

gilerr besttt....senaman tajam kan mata...weeeeeee

A.D.A.M. said...

Hehehe. Dulu aku ade gak main game cmnie, tp tjuk die lain. cara main lebih krg sama. :)

Related Posts with Thumbnails
 
;