Dec 3, 2010

Rambut Gugur!!


Rambut gugur!! Tensen kan kalau terjadi pada kita.. Rungsing memikirkan masalah ni... Jadi stress pun ada kalau pikir... hadoii...! Rambut kan aset utama seseorang. Betul x?? Betul la bagi sape2 yang perlukan rambut. hehe.. Aku dah alami masalah rambut gugur ni, memang cemas giler kalau hari-hari rambut gugur.. asal time mandi je duk gonyoh2 kat rambut sambil nyanyi bila tgk kat tangan, ha! amik ko rambut siap melekat kat celah2 jari.. Lepas mandi, kering2 rambut, melekat pulak rambut kat tuala tu. Nasib la aku ni tak sikat rambut! kalau x habis rambut kat kepala ni duk melekat kat sikat..!

Memang risau giler time tu, nak2, rambut kat kepala makin hari makin nipis... leh nmpk kulit kepala dah.. Risau takut rambut dah tak ada lagi nanti..sob.. sobss..! Makin pening duk mikir, apsal rambut aku boleh gugur n mcm mana tak nak bagi dia gugur.. hahadoii!

Aku rasa rambut aku gugur sebab aku makan ubat tahan sakit kot.. ye la.. aritu aku accident, n patah tulang bahu,.. mesti r sakit dow!! nasib ada ubat tu... hehe. Tp bukan ubat tu je makan, ada lg ubat lain.. aku tak ingat dah ubat ape.. maybe tercampur makan ubat kot rambut jadi gugur...

Tiap kali g kelas mesti aku tnya mber aku, eh! rambut aku makin nipis r.. mu nampak tak kulit kepala aku ni.!! Boleh pulak dia jawab.. o'o.. bakpe ni?? dok lama doh mu ni,. siap2 r.! hahadooi.. Memang risau tahap serius!! Last2 aku tanya adik ppuan aku, syampu ape yg OK utk rambut gugur.. n then dia suh aku try symapu ni...


Pantene Hair Fall Control..
Ulalaaa.. tak nak dah syampu lain!!
Boleh??

Aku pun try la syampu ni.. Time pakai tu, puyoooo!! Banyaknya rambut gugur..... Hadoii..! Very2 stressed bila tengok rambut makin gugur... Tapi biasa la.. kena pakai selalu n dont give up.. makin lama aku pakai makin kurang rambut gugur... Alhamdulillah, setakat ari ni, dah tak ada lagi dah rambut2 yg melaekat kat tangan n celah jari time mandi n pakai wax.. haha..

rahsiaku kini milikmu

So, sekarang ni dah bebas dari masalah rambut gugur.. Dah makin tebal dah rambut kat kepala.. hehe.. Memang cuak la kalau rambut tu jd botak. huk3..!


p/s: Dah tak nampak kulit kepala lagi kan??!! ekeke

39 comments:

Asrol Mania said...

owh.. mnjadi erk syampu nih..
aku ada try jnama lain.. siap pakai conditional lagik.. tp haram x jadi.. hahaha...


++++++++++++++++++++++++
=== Jemput Datang Blog ===
====== Asrol Mania ======
++++++++++++++++++++++++

Amalina Jo said...

got same problem here!
nanti nak try lah guna syampoo tuu :D

Fiqah Alias said...

hehe...owwhhh..pantene ehh...heeee~ mlm nie jugak fiqah order pantene byk2 dr kilang pantene tu..hik2..thanx utk perkongsian nie..

p/s : hee~ pernah ada cita2 jd promoter x..?? hehe..berbakat jugak awk jd promoter nie..huhu...

Jey Yusuff said...

masih machoo lg

Adylia Qarissa said...

like ur n3... tp laki botakboley tahan gak ncem..;p

ahmad jo said...

@Asrol Mania: aku pakai syampu tu saje je.. xpakai pun conditioner... ko try la dulu guna pantene.. x tahu la jd ke x.. hehe

ahmad jo said...

@Amalina Jo: seksa tau ada problem cam gini.. hari2 duk pikir.. kan?!

ahmad jo said...

@Fiqah: hahahambooii..! Nanti x ada stock nk bli pulak kan. hehe... btw, ur welcome ;)

ahmad jo said...

@Jey Yusuff: muahahahaha~

ahmad jo said...

@Adylia Qarissa: hehe... kalau yg sesuai berkepala botak, mmg mjadi tp sy x suka la botak.. x sesuai berbotak di usia muda. hehe

tomatokering :) said...

botak itu macho.hehe ;D

Aida Zafirah said...

saya pun ade prob yg same jugak...
dh byk kali tkr syampu...pening2....hehehe...

ahmad jo said...

@tomatokering: botak bukan sexy ke?? hehe

Boloque said...

rambut gugur memang maslah...pakai aje rambut palsu..haha2

LAWAK: (Video) Zizan & Johan Cakap English Di Shout! Awards 2010

MENARIK: RM20 Seminggu Dari Nuffnang..Terima Kasih Nuffnang

ahmad jo said...

@Aida Zafirah: tukar2 syampu tu pun bahaya gak tu.. huhu

ahmad jo said...

@Boloque: sesunguhnya memakai rambut palsu tu haram! keh3

Solihin Zubir said...

petua kampung.. lumur santan kat kepala 2-3 jam..

ain said...

Laki botak smart hape!!!

.::: Princess MOMOY :::. said...

NI ler brand sampo yang momoy x bleh pakai sampai sekarang sbb buat rambut momoy gugur.
sekarang pakai herbal essential
dah ler wangi result memang tip top
MY RECENT POST: Pelaburan baru dalam AHB ?

MiSs TOrA said...

ha pasni blh try la pentene lak..aduii tora pn alami keguguran rambut ni =) tq3 sharing diz

zulkbo said...

salam..
nak juga cuba nanti..
rambut ku pun dah makin
kurang..he he

M I A J A M A L U D D I N said...

nk try!! hehehe

ahmad jo said...

@Solihin Zubir: santan dah makin mahal mengalahkan syampu.. mcm mana tu?? hehee

ahmad jo said...

@Ain: ikut bentuk kepala gak... kalu kepala dia Ok botak, mmg nmpk smart. hehe,, belum try lg berimej botak.. tp ase mcm x sesuai je.. keh3

ahmad jo said...

@Princess Mommoy: oo. ye ke?? xtahu pun jenama2 syampu, ni adik yg tolong bgtau.. heheee

ahmad jo said...

@miss torai: sama2... try la.. klu jadi, blanje symapu sebotol.. ekeke..

ahmad jo said...

@Zulkbo: bereh2.. ;)

ahmad jo said...

@Mia Jamaluddin: try la.. beli yg ori tau! :D

Myra said...

da ensem da tanpa rambut gugur...:))

mahfudzah said...

best ape gugur rambut.xyah rmbut tebal2.haha-.-

khaiyisah husna said...

pantene oh pantene! kerana kau rambut jd menawan....haha..bau pun wangi

Yayaa said...

serious yeh bila pakai akan gugur banyak gila?? @.@

mia said...

seyesly, ni masalah yg mmg xbole nk baiki da..skrg just shampu rambut 3kali smgu..ehhuhuh

hans said...

aku pun guna pantene
tapi syampu tu dah habis
hohoho
apa2pun duk rumah ok la
kalau duduk rumah sewa rambut kerap juga gugur
maybe makanan banyak ada msg kut

P/S : Apa Yang Terangkat Bila Ada Kakak/Abang/Adik Angkat!

♥..cik_mas..♥ said...

rambut gugur sebab resdung...pakai ape pon mmg gugur..kalo sikat tak mcm segenggam plak rambut..ngeri aku! :(

Misz-sakura said...

haha samalah masalah kita, rambut gugur.. xpe2 weh tu maknanya study kuat tuh kiki =p

Puteri Iqa Izyan said...

hari2 rmbut gugur.. kdg2 wase mcm best lop main2 rambut gugur.haha :P

A.D.A.M. said...

kena zoom baru tau nmpk ke x. :p haha

cik lola said...

ermm..actually cik pon tgh pkai syampoo ni tp x nmpk kesan lg..bpe lame ek syampoo ni brkesan??nak tau

Related Posts with Thumbnails
 
;